Sätt ”Sex på kartan”, så behöver färre #prataomdet

Med tanke på all den uppståndelse som varit kring RFSU:s lilla film så känner sig den lilla åsiktsmaskinen sig manad att kommentera en film som han önskar han hade fått se på den tiden han själv satt och trädde kondomer på bananer – Sex på kartan.

Vi kan börja med att konstatera att ”barnen” som den riktar sig till är mellan 13 och 16 år. Den s.k. ”barnpornografin” i sammanhanget är en scen där två tecknade tonåringar har skyddat, oskyldigt sex.  Jag vill lova att filmen mest kan jämföras med en filmversion av Kamratpostens Kropp&Knopp-sidor (heter deras sexfrågespalt så fortfarande?) och att Frida och Veckorevyn är betydligt ”snuskigare”. När 11,5-åringar i sjätte klass kan sitta i skolcafeterian och läsa detaljerade manualer för hur man idkar analsex och BDSM (ja, Veckorevyn som riktar sig till kvinnor i åldern 25-35 år har sådana artiklar ibland) är det bra att någon kommer in med lite sans och balans på ett språk som ungarna förstår. Deras föräldrar fattar ju inte; för som 14-åringar fick de se svartvita diabildserier från Pågo Pedagog medan en röst inspelad på kasettband så pedagogiskt pratade om att kroppen snart skulle ”börja förändras” när den redan hade varit förändrad i 3 år och att (*PIIP* bild på en ful karl i kvinnokläder) homosexualitet är den vanligaste sexuella avvikelsen. Sedan fick de trä kondomer på gurkor under ledning av sin rodnande biologilärare. I övrigt var de utlämnade till Fibban och biologiböckerna (PDF-varning, det är RFSL Ungdoms granskning) som nämnde bögarna (flator fanns inte på den tiden) lite snabbt i samma mening som pedofiler, blottare och fenomenet prostitution.

Så jag tycker att ni föräldrar ska vara förbannat tacksamma över att någon äntligen har tagit fram bra hjälpredskap för att lära sig självförtroende, fatta att tjatsex inte är okej och hur man ska respektera varandra i en relation istället för att drabbas av en kollektiv moralpanik. Så kanske inte så många behöver #prataomdet i framtiden.

Peace out. //Savox

Annonser
Det här inlägget postades i film, media, politiskt inkorrekt, sex, skola och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s