I mitt Sverige, del 1 – Ullånger

Skulle du känna igen sjukhuset i Sollefteå, Särlaskolan i Borås eller Ryds Centrum i Linköping på bild? Nä, trodde väl det. De trendmedvetna, lattesippande, bilvägrande mediakonsulterna i Stockholms innerstad ska inte ha monopol på att få visa upp sig i media. Några inlägg i denna blogg kommer därför framöver att ägnas åt de delar av Sverige dit dessa arkitekter, kulturarbetare och controllers 35+ aldrig skulle komma på tanken att dra tiotusenkronorsvagnarna med sina små Copernicus och Novalie iförda tvåtusenkronorssparkdräkter.

Inspirerad av detsannasverige har jag dragit igång ännu ett projekt som i likhet med sysselsättning under Fas 3 inte lär leda någonvart. Att visa upp de delar av vårt land som inte visas i turistbroschyrerna. Välkommen till I mitt Sverige – Savox’ version!

Första avsnittet tillägnas den enorma metropolen Ullånger i Kramfors kommun. Hela kommunen har ca 19 000 invånare och av dem bodde 606 i Ullånger 2005. En bild säger mer än 1000 blogginlägg so here goes:

När jag klev av bussen i Ullånger var detta i princip det första jag fick syn på. Toppen, ett Centrum! Men varför såg det så övergivet ut? Ah, det måste vara ett nedlagt bibliotek där de enda böckerna som folk lånade var Kris och utveckling och Den nazistiska utmaningen, och det varannan lördag anordnades läseträffar med kaffe och kaka för 10 kr dit sällan någon kom.

BrandstationBussbolagets nedlagda garage? Nä, byns stolthet och socknens trygghet – det är Ullångers brandstation!

Hyreshus på huvudgatan.

Handelsbanken.

Det var allt för den här gången govänner!//Savox

Annonser
Det här inlägget postades i media, räddningstjänst och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s