Nu har jag börjat igen!

Någonstans på vägen mot brandmansyrket, förmodligen på grund av ett kemblock som var en av mitt livs största besvikelser, förstod jag att jag aldrig skulle kunna jobba med det jag verkligen VILLE jobba med om jag bara hade en brandmansutbildning och tre år på naturvetenskapliga programmet i portföljen. Så efter många om och men, sju sorger och åtta bedrövelser så bestämde jag mig.

19 januari 2009 började jag första terminen på SMO i Revinge, och 27 augusti 2012 började jag läsa till brandingenjör i Lund. Och trots att alla olyckskorpar kraxade om att jag inte skulle klara av ens en vanlig helfartsutbildning så lyckades jag bli antagen till studier omfattande totalt 150% av heltid. Det innebär att när jag är färdig med terminen efter RUB:en kommer jag att ha både en brandingenjörsexamen, behörighet att arbeta som räddningsledare OCH en kandidatexamen i miljövetenskap. Då kommer jag att vara 27 år.

Men jag tänker inte stanna där. Sedan ska jag söka mig in till mastersprogrammet i miljövetenskap, vilket jag kommer att avsluta ungefär samtidigt som jag fyller 29 år. Vi talar om en mycket ovanlig inriktning i Sverige, de flesta brandingenjörer som väljer att läsa vidare blir civilingenjörer i riskhantering. Ytterst få skaffar specialistkompetens inom området farliga ämnen.

Så nu är det väl dags att någon gör det, eller?

 Jag på Sandö 2010

Den här terminen ska jag utöver ingenjörsutbildningen läsa Allmän och analytisk kemi och Oorganisk kemi – grundkurs. Inga avancerade saker, men man måste ju börja någonstans!

Stay safe all.//Savox, BI12 Lunds Tekniska Högskola

Annonser
Det här inlägget postades i Hr. Ingeniören, räddningstjänst, RUB, skola, SMO och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s