Vad är ”typiskt svenskt” för dig?

Typiskt svenskt är för mig att släppa dörren rakt i ansiktet på den som kommer efter en, att stirra ner i sin smartphone för att slippa interagera med folk, att gå på sittning på nation och skråla snuskiga visor, skinngrupp köpt på avbetalning, prydnadsbokstäver som formar orden LOVE, HOME SWEET HOME eller andra patetiska (och ofta felanvända) anglicismer, att tatuera in Carpe Diem på handleden eller något intetsägande ord på kinesiska i nacken och intala sig att det är ball, att anse skolbetyg vara djävulens påfund, att på fullaste allvar tro att ordet ”tattare” betyder ”tönt eller idiot”, lådvin, tysk fulöl, supa-och knullaresor med polarna, slå i sina barn att amerikanska pancakes med glass och burkananas är en typisk Thailändsk frukost, rökande under köksfläkten, att gå till gymmet för att kunna säga att man har varit på gymmet, att missunna andra lycka och framgång och istället gnälla över sitt eget patetiska och misslyckade liv – och framför allt att skylla sitt patetiska och misslyckade liv på invandrarna, politikerna, det motsatta könet eller någon bokstavsdiagnos (eller ännu värre – på sitt barns bokstavsdiagnos).

Och visst, jag glömde en sak: att uppmärksamma någon kränkt privatpersons störtlöjliga utspel på internettet till den grad att det blossar upp en nationell debatt som ska engagera oss ALLA… så sannolikheten att jag blir kändisbloggare och tvingas gå på premiär med E-type, Kikki Danielsson och Koks-Ola är väl överhängande nu.

För vidare läsning rekommenderas de eminenta bloggarna Arga lappen och White Trash of the Day. Allt du invandrare eller icke assimilerad svensk behöver veta om Svenskhet(TM) står där.

*tutar i trafiken*//Savox

Annonser
Det här inlägget postades i humor, politiskt inkorrekt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vad är ”typiskt svenskt” för dig?

  1. Em skriver:

    Men vilken trevlig inställning. Vet du, känner igen vilka människor du beskriver så träffande, men har aldrig känt några – så är jag också från en rikemansort. Klassförakt tror jag man brukar kalla det, och det är blir snitsiga bloggtexter av det men det är inte alltid så charmigt.

  2. Anna skriver:

    Haha, måste säga att detta är fantastiskt träffande, skrattade hela vägen igenom. Vilken tur att jag inte är svensk, säger jag bara 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s